Guidad tur

Facebook:

• Fokus på din sociala närhet

• Bibehållande av befintliga relationer

• Global täckning

Möllevången.net:

• Fokus på din geografiska närhet

• Skapande av nya relationer

• Lokal täckning

Om web-baserade communities

En web-baserad community är en mötesplats på nätet. Genom att skaffa ett användarkonto så får man möjlighet att kommunicera med andra medlemmar samt berätta lite om vem man själv är. Medlemskap är naturligtvis gratis.

De flesta communities innehåller olika funktioner för kommunikation mellan medlemmarna. Nedan beskrivs de grundläggande delarna du behöver ha koll på för att kunna använda Möllevången.net!

Att navigera på sajten

Högst upp finns 6 stycken större ikoner: Profil, Meddelanden, Vänner, Platser, Kalender, samt Forum. Genom att klicka på dessa så tar du dig till respektive delar. De tre första av dessa fungerar endast om du är inloggad medlem på sajten.

Skaffa konto och logga in

Om du inte är inloggad så bör du se ett gult fält överst där du kan mata in Användarnamn samt ett Lösenord. Har du redan ett användarkonto på Möllevången.net så matar du in dina uppgifter där. Bockar du i Kom-ihåg-mig-rutan så slipper du logga in varje gång du besöker sajten.

Om du inte har ett konto på Möllevången.net så måste du först skaffa det! Klicka på Bli-medlem-länken uppe i det gula fältet - du kommer du till en sida där ytterligare instruktioner ges.

Har du glömt ditt lösenord? Inga problem - klicka på Glömt-inlogg-länken i det gula fältet ovan så hjälper sajten dig.

Din Profil-sida

På din egna Profil-sida så kan du presentera dig själv på olika sätt. Du kan skriva lite text och berätta mer om dig själv, ladda upp bilder, samt ange en profilbild.

Observera: den informationen du anger här kommer därefter vara synlig för inloggade användare på Möllevången.net. Via dina Kontoinställningar (som du hittar på din profilsida) kan du dock bestämma om vissa delar av din profil endast ska vara synliga för de vänner du skaffar här.

Meddelanden

Du kan skicka och ta emot meddelanden till andra medlemmar på Möllevången.net. När du får ett meddelande från någon så indikeras detta med en siffra i Meddelande-ikonen högst upp. Du når din inkorg genom att klicka på den ikonen - där kan du också svara på inkommande meddelanden. Ett meddelande som skickas mellan två personer kan endast läsas av dessa två.

Vänner

Via Vänner-systemet kan du skicka och ta emot kompisförfrågningar från andra medlemmar. Du hittar dina etablerade relationer på Vänner-sidan, som du når via Vänner-ikonen högst upp. Om du har en ny inkommande vänföfrågan så ser du detta i Vänner-ikonen överst: via Vännersidan kan du då godkänna eller avslå en relationsförfrågan.

Vänner-relationer på webb-communities ska inte tas på så stort allvar. Är du ofta i kontakt med någon underlättar det att vara vänner.

Platser

Via Platser-systemet kan du, via en interaktiv karta över området, hitta olika platser, må det vara pubar, sevärdheter, butiker etc. Till varje plats kan inloggade medlemmar lägga upp bilder och ge kommentarer om platsen ifråga. Dessutom kan man som inloggad medlem anmäla nya platser som bör finnas med i Platser-systemet.

Kalender

Via Kalender-systemet kan du hålla dig ajour om händelser och evenemang i området: spelningar, kulturevenemang, demonstrationer, publika möten etc. Varje kalenderevenemang kan, om så önskas, kopplas till en plats i Platser-systemet. Du kan själv anmäla evenemang, och rekommenderas att hjälpa till med att hålla kalendariet uppdaterat - på så sätt kan vi nå alla i området med informationen, istället för att bara hålla det inom våra respektive sociala ego-nät.

Forum

Forumet är stället där du kan föra dialog med andra boende och verksamma på Möllan - inom en mängd olika områden. Vem som helst kan läsa och följa dialogerna, men du måste vara inloggad medlem för att kunna skriva i forumet. Tänk på att hålla god ton, trolla inte, och var tolerant mot andras åsikter.

Inte medlem än?